Založ si blog

Samozvaný egocentrik

Poviem to na rovinu. Matovič ma svojím nekultivovaným, najmä však nekonkrétnym vystupovaním nikdy neoslovil. Ani pred voľbami, tobôž nie po nich. Vnímam ho ako nedôveryhodného „vychcálka“, ktorý sleduje predovšetkým vlastné záujmy  a ciele. Politikárči a mnohých ľudí si pritiahol na svoju stranu len sebe vlastným šaškovaním, nepremyslenou a nekontrolovateľnou ukričanosťou, falošnými vykonštruovanými ilúziami o vlastnej spravodlivosti a o potrestaní všetkých(!?) zločincov. Keďže ako slovenský národ nie sme voči sebe zase až tak tolerantní a prajní, istotne nám chýba aj trošku viac uvážlivosti, naskočili mnohí na jeho bezbrehú populistickú rétoriku a bez rozmýšľania ju prijali za svoju. Netušiac o dopadoch, ktoré zažívame nielen po tieto dni všetci, nezávisle od toho, z ktorého súdka víno pijeme.

Je smutné, že jeho dokola sa opakujúce frázy o krajších zajtrajškoch  a iné nepodarené „kecaniny“, vrátane do neba volajúceho egocentrického chválenkárstva,  začínajú celú našu spoločnosť silno traumatizovať a nesmierne psychicky unavovať. Nevyvážená rétorika s občanmi začala prudko uberať na jeho popularite, tým aj na preferenciách väčšiny vládnych predstaviteľov. Bohužiaľ, aj v európskom bloku a na sociálnych sieťach sa ocitá naša krajina vďaka nemu druhým boratovským Kazachstanom.

Z jeho správania istotne zlyhávajú nervy kiskovcom, hipšovcom, kollárovcom, samotným obyčajným salašníkom …. , aj keď si to, samozrejme, nechcú pripustiť a logicky ani nemôžu priznať. Nateraz jediný, kto kedy-tedy vyplazí naňho jazyk, je Sulík. Na druhej strane sa z jeho nenapraviteľného exhibicionizmu viacerí koaličníci doslova vytešujú. Naschvál ho v neustále sa opakujúcich trumpovských idiotinkách priam hecujú a hlasno pritakávajú jeho banálnym nezmyslom. Získavajú body pre seba. Aby sa tak mohli čo najľahšie a najskôr vyškriabať na jeho chrbát a raz mu to patrične spočítať, prípadne vo vhodnej chvíli poriadne nalomiť väzy.

Klamstvá k premiérovi jednoducho pasujú. Potvrdil to nielen hanebným plagiátorstvom, kúpou nekvalitných a neoverených testov, naposledy zlyhal vo vedomom zavádzaní verejnosti v súvislosti s Kollárovou haváriou. Lenže aj tu platí, že lož ma krátke nohy. Keď ani to nepomôže, verím, že prídu na rad vekmi overené Božie mlyny.

I v tejto chvíli Matovič  robí všetko pre to, aby bol stredobodom pozornosti. Najhoršie je, že ak sa mu niekto vzprieči, svojím emocionálnym škriekaním  a urážkami sa ho snaží odplašiť. Zatiaľ sa mu to ako-tak darí. Dnes ešte ľudia radšej cúvnu, zvyknutí  i cudziu hanbu preberať na seba. No istotne nie sú padnutí na hlavu, aby sa dali dlho vodiť za nos.  Keď ich tuho zabolí, ozvú sa, skríknu. Je iná doba. Aj príkladov majú na to viac než dosť. Francúzsko, Nemecko, Česko, Poľsko, ale aj ním samotným podporované Bielorusko, sú toho jasným dôkazom.

Na vlastné riziko sa pichá heroin…

07.08.2021

Pri sledovaní príspevkov na margo nezaočkovaných môže čitateľ v poslednom čase postrehnúť čoraz väčšiu nevraživosť, nenávisť, agresivitu, jedovitosť inšpirovanú redaktormi a novinármi či nechutnými urážkami a vulgarizmami à la Matovič, Nagy, Mikulec. Samozrejme, každý má právo brániť sa, a ani tu spätná reakcia nemôže chýbať. Preto nestačí vopred [...]

Vakcína – novodobá globálna modla ľudstva

30.07.2021

Mnohým z vás asi netreba pripomínať, na základe čoho sa otriasal a padol nepremožiteľný a tisícročia jednotný Egypt, takmer nezlomná mocná Rímska ríša či v moderných dejinách Juhoslávia a ešte nedávno na našej planéte najväčší Sovietsky zväz. Aj Spartakus bol silný a nepremožiteľný, dokým pretrvávala v jeho skupine jednota, ktorú časom nahlodali [...]

Nielen médiá traumatizujú už aj tak polarizovanú spoločnosť

23.07.2021

Masírovaniu mozgov do krajnosti podľahli aj hyper a supermakety. Niektoré od podlahy, iné, namiesto reklamy, takmer na každom metri, dávajú pokyny, ako „rozvážne“ a s patričným odstupom sa máme správať pri nakupovaní tovaru. Pritom nikoho z marketingu netrápi, že sa zbytočne preháňame po veľkoplošnej predajni z jedného kúta na druhý, samozrejme, pomedzi dlhé rady [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 76276x
Priemerná čítanosť článkov: 2461x

Autor blogu

Kategórie