Založ si blog

Humus nás nezachráni…

Neustále sám seba presviedčať a vychvaľovať, ako sa ľudia húfne a dobrovoľne dávajú testovať,  vyznieva  doslova trápnosmiešne. Aj keď stokrát opakovaná lož sa premieňa  často na pravdu,  dnes už ani jednoduchší človek týmto bludným rečiam nemôže uveriť a pochopí, že antigénový test preňho znamená kupovať mačku vo vreci. Hlavným dôvodom ísť sa otestovať nie je slobodná dobrovoľnosť, ale obrovský tlak a vyhrážky všemožného kalibru zo strany Matoviča a jeho kumpánov na ľudí,  aby si aspoň takto dokázal svoju silu a moc, keď sa už raz stal, ani sám nevie ako, naším predstaveným.

Zdá sa, že Matovičom  tajne vyvolený tím sa rozhodol čerpať námety z bývalého režimu. Ten tiež vnucoval gymnazistom, ktorí chceli pokračovať v štúdiu na vysokej škole, v druhom a treťom ročníku dobrovoľne nasilu absolvovať letnú brigádu na senách, na  zberoch jabĺk, zemiakov…  Inak by ich prihláška fučala v riaditeľni doteraz.  No študenti si aspoň do istej miery užili kopec srandy a zábavy. Pritom  priňuchli aj trochu k poriadnej robote.

Aby sme sa ale rozumeli: Slováci nie sú apriori proti testovaniu. Komplikujúca situácia s narastajúcim covidom sa mohla riešiť bez zbytočných emócií, stresov, zákazov a nepochopenia, keby vláda umožnila bezplatné PCR testovanie.  V takomto prípade by  dotknutí  ľudia bez väčšieho reptania dobrovoľne, najmä  vo vlastnom záujme testovanie absolvovali, čím by sa vírus zachytil podstatne skôr, a predovšetkým presnejšie by sa eliminovala chorobnosť jednotlivcov. Zároveň by sa znížila psychická záťaž, ale aj ekonomický dopad na celú spoločnosť. Škoda vyhodených peňazí za nekvalitu, o ktorej sa už vopred vedelo, že neuspeje, čo najnovšie potvrdili aj českí epidemologovia. No biznis nepustí. Vyhráva aj nad ľudskými životmi.

Sám seba sa pýtam: Prečo nemôžeme byť otestovaní,  podotýkam, kvalitnejšími  PCR testami aj my ostatní?  Samozrejme, zadarmo!. Tak isto, ako sa už v prvej vlne mohol otestovať  Vallov bratislavský magistrát z peňazí nás daňových poplatníkov (platiacim jednotlivcom sa vopred ospravedlňujem!). A vraj sa chystá nanovo. Väčšina z nás si plní voči mestu a štátu zodpovedne  svoje povinnosti. Prečo máme byť testovaní humusom, ktorý  niekomu priniesol nesmierne zisky a obohatenie?!  A keď z logického hľadiska takýto hnoj  odmietame,  sme vystavení  otvorenej šikane, vydieraniu, vyhrážkam zo strany vlády. To už nie je dobrovoľnosť. Smeruje to skôr  na opačnú stranu.

A čo na to pani prezidentka?!. Jej konanie mi pripomína skôr točiacu sa vodu okolo Levoče, na druhý deň zase pozdišovských „harčarov“ sediacich za hrnčiarskym kruhom. No tí aspoň do sveta preniesli kus slovenskej kultúry a umenia.  Dokola, nezrozumiteľnou a nerozhodnou rečou sa otáča nielen okolo vlastnej osi, ale vytáča aj ľudí samotných. Až mám dojem, že ani vlastne sama nevie, čo chce národu povedať, prípadne  je alibistická, čím stráca na popularite  a dôveryhodnosti občanov.

P.S. Mnohí vládni činitelia hlásajú liberalizmus a bojujú za bratstvo, rovnosť a slobodu. Keď neviete, opýtajte sa Sulíka alebo Macrona Šeligu. Ale ani pani prezidentke nie sú tieto slová neznáme.  Ich myslenie by sa malo pretaviť do skutkov  práve po tieto dni…

Na vlastné riziko sa pichá heroin…

07.08.2021

Pri sledovaní príspevkov na margo nezaočkovaných môže čitateľ v poslednom čase postrehnúť čoraz väčšiu nevraživosť, nenávisť, agresivitu, jedovitosť inšpirovanú redaktormi a novinármi či nechutnými urážkami a vulgarizmami à la Matovič, Nagy, Mikulec. Samozrejme, každý má právo brániť sa, a ani tu spätná reakcia nemôže chýbať. Preto nestačí vopred [...]

Vakcína – novodobá globálna modla ľudstva

30.07.2021

Mnohým z vás asi netreba pripomínať, na základe čoho sa otriasal a padol nepremožiteľný a tisícročia jednotný Egypt, takmer nezlomná mocná Rímska ríša či v moderných dejinách Juhoslávia a ešte nedávno na našej planéte najväčší Sovietsky zväz. Aj Spartakus bol silný a nepremožiteľný, dokým pretrvávala v jeho skupine jednota, ktorú časom nahlodali [...]

Nielen médiá traumatizujú už aj tak polarizovanú spoločnosť

23.07.2021

Masírovaniu mozgov do krajnosti podľahli aj hyper a supermakety. Niektoré od podlahy, iné, namiesto reklamy, takmer na každom metri, dávajú pokyny, ako „rozvážne“ a s patričným odstupom sa máme správať pri nakupovaní tovaru. Pritom nikoho z marketingu netrápi, že sa zbytočne preháňame po veľkoplošnej predajni z jedného kúta na druhý, samozrejme, pomedzi dlhé rady [...]

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 76320x
Priemerná čítanosť článkov: 2462x

Autor blogu

Kategórie