Založ si blog

Nespoliehajme sa na ilúzie

Nebolo to zas až také ružové, ako to prezentovali naši politici pred kamerami! Podfuk, podvod, klamstvo, zlodejina …, ozývali sa hlasy nejedného čakajúceho na margo nedobrovoľného testovania. Aspoň na chvíľu si viacerí otvorene či nebadane sťahovali z nosa a tváre prevlhnuté rúška, v ktorých sa im v zasmoklenom, zadaždenom a rozfúkanom sobotnom nečase už ťažko dýchalo, aby vyjadrili svoj hnev, skepticizmus, nespokojnosť či únavu z neustálych  dennodenných covidových rečí spojených s neustále urážlivým strašením. 

Aký zmysel malo testovanie? pýtal sa nejeden z nás po reakcii vládnych činiteľov v televíznom spravodajstve, ktorí deklarovali, že s predpokladanými výsledkami vopred rátali. Hotoví jasnovidci, ktorí sa rozhodli konkurovať i svetoznámej Vange či Caycemu! Namiesto toho, aby si radšej počkali na hodnotenie od verejnosti, samospráv a ozajstných odborníkov, opäť bohapusto chvalenkárčili a sami sebe dávali za dosiahnuté výkony, ktoré pritom poriadne naložili na plecia iných, jednotku s hviezdičkou. Dokonca sa prirovnali k partizánom proti fašistom. Dobrý môj Bože, to už naozaj nepotrebuje žiadny komentár! 

Zabudli ale poznamenať, koľko vyhodených peňazí, ktoré istotne neišli z Matovičovho konta, sa minuli svojmu účelu. Načo aj! Oni rozhodli, zaplatili sme ich my, daňoví poplatníci. Pritom sa mohol za ne opraviť práve zrútený most pri Kysaku, prípadne vybudovať ďalších pár kilometrov už roky toľko omieľanej električkovej trate do Petržalky.

Tisíce ľudí výsledkom testu neveria a právom ich spochybňujú, no navonok rešpektujú. Musia, ak chcú nejako fungovať. Ako kopa zdravotníkov, ktorí z príkazu a donútenia museli odoberať stery, pritom nemocničné  lôžka ostali na pleciach pár jednotlivcov. Mnohé operácie, ktoré by možno zachránili ľudské životy, museli ísť bokom. Podobne policajti, dvanásť hodín robili doslova „kapov“ na stanovištiach, či obháňali pár jednotlivcov, ktorí sa túžili dostať  na cintorín, kým v mnohých domácnostiach sa zatiaľ v tom čase odohrávali rodinné tragédie a po uliciach sa pokojne prevážali podnapití vodiči.   

Netestovaní ľudia sa nedobrovoľne stali väzňami a rukojemníkmi pár jednotlivcov. Za svoj postoj sú tvrdo sankcionovaní, pritom sa vedome zatvárajú oči pred desiatkami rakúskych občanov, slobodne sa pohybujúcich po celom meste i po bratislavských nákupných centrách, o ktorých možno pochybovať, že dakedy mali  urobené  testy, prípadne boli niekým kontrolovaní.  O poľských turistoch a Ukrajincoch ani nehovoriac. Pritom našinci z prihraničných dedín už viac mesiacov zbytočne volajú po uzatvorení hraníc.

No epidemiológovi Jarčuškovi z pandemickej komisie  tento stav zrejme nevadí. Jeho argumentácia o tom, že južné Slovensko oproti severozápadu krajiny je na tom lepšie z dôvodu väčšieho rozptýlenia  obyvateľstva, absolútne neobstojí a je zavádzajúca. Podľa počtu obyvateľstva by mala byť najviac zavírená Bratislava. Síce neeviduje ani pol milióna obyvateľov, ale denne sa v nej premelie odhadom vyše sedemstotisíc ľudí. Je mestom tranzitným, hraničným. Každé ráno a popoludnie vidíte hlavu na hlave v hromadnej doprave. Na počudovanie je pritom najmenej infikovaným mestom (?!). Na čo potom vlastne bol  dobrý ten stres, humbug, cirkus, chaos?! Na druhej strane: keby sa robili PCR testy, situácia by vyzerala diametrálne odlišne. Alebo sa skrýva za tým všetkým predsa len niečo iné?! Odpoveď možno nájsť aj vo vtipe: Chrípka stretne koronu a hovorí:“ Ja som silnejšia, zabíjam viac ľudí ako ty“. Korona sa bráni:“ Ale ja mám oveľa lepší marketing!“

Samozrejme, že Matovič so svojimi lokajmi musí apelovať na ľudí, že ešte nie je nič vyhraté, nakoľko si je dobre vedomý nekvality zbytočne a draho zakúpených testov. Vedia to aj tí občania, ktorí informácie získavajú z viacerých zahraničných zdrojov, a nie sú odkázaní len na naše jednostranné  médiá a prispatých novinárov, ktorí na tlačovkách častokrát nedokážu cielene a presne položiť fundovanú otázku a zaujať aj kritickejšie stanovisko voči premiérovým nezmyslom, či táraninám jeho ministrov.

Aby sme neboli o pár týždňov prekvapení z toho, ako rýchlo sme podľahli ilúzii  o dobrej správe, ktorá hovorí, že každý, kto sa dal otestovať, bude zaradený do žrebovania o negatívny test.

Preto si nemyslím, že Bratislava je až tak čistá, ako ukázali Matovičove antigénové testy.

Na vlastné riziko sa pichá heroin…

07.08.2021

Pri sledovaní príspevkov na margo nezaočkovaných môže čitateľ v poslednom čase postrehnúť čoraz väčšiu nevraživosť, nenávisť, agresivitu, jedovitosť inšpirovanú redaktormi a novinármi či nechutnými urážkami a vulgarizmami à la Matovič, Nagy, Mikulec. Samozrejme, každý má právo brániť sa, a ani tu spätná reakcia nemôže chýbať. Preto nestačí vopred [...]

Vakcína – novodobá globálna modla ľudstva

30.07.2021

Mnohým z vás asi netreba pripomínať, na základe čoho sa otriasal a padol nepremožiteľný a tisícročia jednotný Egypt, takmer nezlomná mocná Rímska ríša či v moderných dejinách Juhoslávia a ešte nedávno na našej planéte najväčší Sovietsky zväz. Aj Spartakus bol silný a nepremožiteľný, dokým pretrvávala v jeho skupine jednota, ktorú časom nahlodali [...]

Nielen médiá traumatizujú už aj tak polarizovanú spoločnosť

23.07.2021

Masírovaniu mozgov do krajnosti podľahli aj hyper a supermakety. Niektoré od podlahy, iné, namiesto reklamy, takmer na každom metri, dávajú pokyny, ako „rozvážne“ a s patričným odstupom sa máme správať pri nakupovaní tovaru. Pritom nikoho z marketingu netrápi, že sa zbytočne preháňame po veľkoplošnej predajni z jedného kúta na druhý, samozrejme, pomedzi dlhé rady [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 76546x
Priemerná čítanosť článkov: 2469x

Autor blogu

Kategórie