Založ si blog

Konkurz na bielych vtákov

Nikomu nič nenanucujem. V takýchto dôležitých situáciách jedni veria Bukovskému,  iní Matovičovi, niektorí len sami sebe, prípadne už ani to nie. A potom je tu skupina nerozhodných. Život nám prináša rôzne chute.

Ako môžu byť tí českí lekári až takí zlí?! Čo si to aj s hlavným epidemiológom Chlíbekom dovoľujú, keď sa viackrát nechali počuť, že plošné testovanie na Slovensku veľa úžitku neprinieslo!? Nezaberajú na nich ani oslavné ódy na antigénové testy pre ich zníženú citlivosť. No ani ja netuším o nijakom inom štáte, ktorý by naskočil na Matovičov vlak. Zahraničie ostalo, až na malé výnimky, k tomuto „úchvatnému projektu“ viac ako vlažné. Moje laické stanovisko sa minimálne od septembra s nimi stotožňuje a ostáva nemenné. Nie testovanie celoplošné a antigénové, ale cielené s PCR testami (podotýkam, zadarmo!) pre: 1. zdravotníkov; 2. policajtov; 3. učiteľov; 4. predavačky a predavačov; 5. všetkých tých ľudí, ktorí sa v danom momente cítia v ohrození choroby.

Ak som však dobre pochopil, podľa zopár novinárov, viaceré okresy boli infikované členmi ĽSNS a Smeru. Ohováraním vlády, odhováraním ísť sa testovať, nedodržiavaním ROR. Nezbedníci akísi! Nedokážem posúdiť, či stovkám pendlujúcich Kysučanov zakázal Fico s Kotlebom umývať si ruky, nebodaj každým dňom chodiť do práce na Moravu a späť v aute pripomínajúcom sardinkovú konzervu. No pochybnosti mám predsa len o Oravcoch a Spišiakoch. Tí sú verní svojej klike – KDH. Aj napriek tomu si myslím, že celej spoločnosti by viac pomohlo, keby namiesto stupňujúceho klamstva a táraniniek, ktorými tieto médiá balamutia svojich čitateľov, ukázal (aj tabuľkovo) minister zdravotníctva štatistiky, ktoré by neklamlivo poukázali na pridružené choroby zomrelých na koronu. Verím, že mnohí ľudia by začali dôkladnejšie prehodnocovať svoj zdravotný stav a zároveň boli prístupnejší serióznejšie riešiť svoju telesnú schránku.

Pár dní však zápasím s jednou veľkou záhadou. Zaujímala by ma odpoveď Infetológa prof. Jarčušku, v čom vidí úspech, že na Luniku IX bolo z 1700 testovaných „nesmierne veľa“ infikovaných. Počtom až desať. Prestávam rozumieť, prečo máme dodržiavať ROR (rúško – odstup – ruky), keď marginalizovaní na spomínanom sídlisku, ale i v Jarovniciach, na Spiši, ale i bezdomovci, u ktorých percento nákazy vírusom je minimálne, hygiene neprikladajú patričnú dôležitosť, a napriek  tomu zaujali takmer miesto víťazov. Zvláštne, zároveň nepochopiteľné!.

Nedávno sa sám Jarčuška pre istý denník vyjadril, že aj doma chodí v rúšku a komunikuje s manželkou zo vzdialeného kúta. Ja sa mu čudujem, že ako znalec a odborník na omieľanú problematiku nenavštívi na pár dní všetky tie príbytky našich spoluobčanov a nevyskúma, prečo práve oni majú s koronou také vynikajúce výsledky. Pričom televízne šoty u nich ukazujú nedodržiavanie dvojmetrových odstupov, v rúškach sa pretŕčajú tiež len na pokyny spravodajcov, mnohým ani už spomínaná hygiena veľa nenapovie, nakoľko sa sústavne sťažujú na nedostatok pitnej vody, sú bez elektriny… Len pľúcam od raného veku dávajú poriadne zabrať. Pohromade a bez akýchkoľvek problémov si spokojne žijú každodenným spoločenským životom. Na prežitie im stačí skromný príbytok s niekoľkými štvorcovými metrami. Neviem, možno sú pre koronu naozaj až tak nezaujímaví. Že by si podľa čerstvých informácií radšej zgustla na Matovičovi a Naďovi!?

Možno by výskum, pri všetkej úcte k vykonanej práci, priniesol profesorovi Jarčuškovi bonus i na iných, oveľa renomovanejších univerzitách. Hádam sa nájde aj nejaký odborník z provládnych médií a pomôže mu rozlúsknuť tajomstvo tohto úspechu. A ďalší biely vták či vtáčica bude lietať nad našou krajinou.

Ja sa už teraz teším na viacdielny seriál, kde získam inštruktáž, ako sa mám správať, čo robiť, prípadne nerobiť, aby som odolal tejto zlej tete. Upozorňujem však, že v rúšku zatiaľ chodiť po byte nemienim. Ani oddeľovať posteľ. Jednak nemám na to priestor, jednak s mojou polovičkou sme si sľúbili svoje životy spojiť, nie rozdeľovať. K spokojnosti oboch máme spoločné konto. O posteli to platí dvojnásobne. Predsa ju nebudem len kvôli nejakej votrelkyni vymieňať…

Na vlastné riziko sa pichá heroin…

07.08.2021

Pri sledovaní príspevkov na margo nezaočkovaných môže čitateľ v poslednom čase postrehnúť čoraz väčšiu nevraživosť, nenávisť, agresivitu, jedovitosť inšpirovanú redaktormi a novinármi či nechutnými urážkami a vulgarizmami à la Matovič, Nagy, Mikulec. Samozrejme, každý má právo brániť sa, a ani tu spätná reakcia nemôže chýbať. Preto nestačí vopred [...]

Vakcína – novodobá globálna modla ľudstva

30.07.2021

Mnohým z vás asi netreba pripomínať, na základe čoho sa otriasal a padol nepremožiteľný a tisícročia jednotný Egypt, takmer nezlomná mocná Rímska ríša či v moderných dejinách Juhoslávia a ešte nedávno na našej planéte najväčší Sovietsky zväz. Aj Spartakus bol silný a nepremožiteľný, dokým pretrvávala v jeho skupine jednota, ktorú časom nahlodali [...]

Nielen médiá traumatizujú už aj tak polarizovanú spoločnosť

23.07.2021

Masírovaniu mozgov do krajnosti podľahli aj hyper a supermakety. Niektoré od podlahy, iné, namiesto reklamy, takmer na každom metri, dávajú pokyny, ako „rozvážne“ a s patričným odstupom sa máme správať pri nakupovaní tovaru. Pritom nikoho z marketingu netrápi, že sa zbytočne preháňame po veľkoplošnej predajni z jedného kúta na druhý, samozrejme, pomedzi dlhé rady [...]

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 75711x
Priemerná čítanosť článkov: 2442x

Autor blogu

Kategórie