Založ si blog

Bábkohra O Borkovi a čajíku

Ani sa veľmi nemožno čudovať, že blog Pravdy je takmer zahltený politickými príspevkami a kauzami o vrcholových predstaviteľoch, o neprofesionálnom správaní sa  premiéra… No keďže sa blíži adventný čas, uvažoval som aspoň trochu zmeniť obsah svojich príspevkov, aby si blogeri, ale i čitatelia na chvíľu oddýchli od človeka, ktorý ich svojou arogantnosťou, drzosťou, nekultivovaným prejavom, štátnickou primitívnosťou a úbohosťou, spojenou často  s neznalosťou vecí, núti takto reagovať, oponovať  a brániť sa. Lebo inú možnosť už ani nemajú.

Svoje predstavy som ale musel pozmeniť. V súvislosti s Kollárovým pobytom v nemocnici. A s voľným pohybom kdekoho nepovolaného v tomto zákonmi zakázanom priestore. Tými sú práve Kollárove družky, partnerky, milenky. No doslova ma zarazila reakcia Branislava Deleja, riaditeľa Nemocnice sv. Michala v Bratislave, ktorý sa nechal počuť, že aj napriek výhradám zdravotného personálu ich pobehovanie po nemocničnom trakte bolo v poriadku. Asi dostal do vienka obrovský dar – komunikovať s koronovými vírusmi, aby vyvolené Borkove návštevníčky počas ich nočných záťahov ignorovali a nechali radšej na pokoji! Neviem, možno k nemu chodili v plynových maskách a ,nedajbože, aj v nejakých kozmických skafandroch!? Napriek všetkým možným i nemožným alternatívam si myslím, že nemocnica, ktorá mala byť vzorom a príkladom ostatným zdravotníckym zariadeniam, porušuje všetky pandemické pravidlá. Hnevá ma o to viac, že vo väčšine mimobratislavských nemocníc sa snažia dodržiavať hygienické kritériá a obmedzenia. Neraz až do absolútnej krajnosti. Ako príklad uvádzam príbuznú, ktorú odmietali kvôli korone pustiť k manželovi, pritom v krátkom časovom rozpätí schytal dvakrát po sebe mozgovú príhodu. 

Nie nadarmo sa hovorí, že bez vetra sa ani lístok na strome nepohne. Samozrejme, pod silným tlakom verejnosti zrazu pán riaditeľ koriguje svoje konanie, máličko pripúšťa  informácie v súvislosti s netaktným správaním „pipiek“ voči zdravotným sestrám a ich vrchnej. Hneď však apeluje na zdravotníčky a považuje ich odozvy k nim (skôr si myslím, že preto, lebo vytiahli celú kauzu na povrch!) za neprofesionálne a napomína ich za porušenie etického kódexu. Nepresvedčil ma. Pritom si neuvedomuje, že aj ony majú rodiny, deti, chcú chrániť zdravie nielen pacientov, ale aj seba. Zdá sa mi to celé zamotané. Ak sú zdravotné sestry naozaj presvedčené o svojej pravde a nebudú nejakým iným spôsobom perzekuované, zastrašované či napríklad motivované za mlčanlivosť a kajúcnosť vysokými odmenami, nemajú žiadny dôvod mlčať a verejne prehovoria. Morálni a naozaj slušní Slováci ich istotne podržia! Verím, že za svoju odvahu si nájdu aj v prípade vyhodenia z práce primerané pracovné zaradenie. Podľa Deleja je zrazu Boris Kollár schopný domácej samoliečby. Kollár zase hovorí, že domov ide na reverz kvôli mediálnemu šialenstvu! Zaujímavosťou je, že médiá očividne tento škandál nechcú akosi hlbšie analyzovať. Prečo asi?

Podobne Matovič  ide na verejnosti robiť zo seba farizejského kajúcnika, hlúpo sa ospravedlňovať za svoj najnovší prešľap. Aj v tomto prípade buď opäť doslova vedome klame, nakoľko sám vydal nariadenia o zákaze vstupu na  nemocničnú pôdu bez pardonovania komukoľvek, okrem kňazov. Alebo má naozaj problémy so svojím zdravotným stavom! Tiež ma prekvapuje, že takéto dennodenné vrtochy ochotne znáša hlavný hygienik Mikas, nakoľko aféra s Kollárom sa pripisuje aj na jeho vrub. Byť ním, už dávno abdikujem, aj za cenu vzdania sa finančných výhod či kamarátstva, ktoré, ak existuje, stojí za nula bodov.

A čo sa týka ostatných jeho spojencov? Neviem, či si Sulík dôsledky svojho konania dostatočne uvedomuje, no digitálna znalkyňa a všetkovedka na „ge-technológie“ Remišová by hádam už mala vedieť, že existuje nejaký notebook, tablet či mobil, ktoré sa  dajú pripojiť na internet, videohovor, WhatsApp, a všetci si tak mohli hrkútať z pohodlia svojich príbytkov až do rána bieleho. Možno by spoločne nacvičili aj nejakú bábkovú hru o čajíku v hlavnej úlohe s Borkom… Prípadne všetkým trom mohol náš polyhistor vopred podrobne poskytnúť digitálnu inštruktáž, keďže na facebooku sedí ako žaba na prameni, čím vážne konkuruje už aj Trumpovi. Nechcem sa plaviť na jednej lodi spolu s ním vo vulgárnostiach, no ľuďom, ktorí nedodržali svoj sľub, sa otvorene povedalo, že si s**ú do vlastných úst. On a jeho kumpáni by mohli už teraz zaorávať v našej záhrade hnoj až do zimy.    

A ešte sa treba opýtať suveréna Šeligu, či náhodou nechce s adolescentkou Farskou a cestnými vrahmi a ožranmi organizovať na námestí stretnutie s národom o slušnosti svojho nadriadeného, o slušnosti vrcholového koaličného partnera, o dvojakej demokracii…?! A ak je pravda, že dotknuté zdravotné sestry sa postavili za dodržiavanie zákonov, mal by im navrhnúť a prepožičať titul „bielych vrán“. Preňho úloha ťažko splniteľná! Nakoľko tí, ktorí vykrikovali z tribún o slušnosti Slovenska, sa sami stali jeho stokou. Svoju vinu na tom, v akom rozvrátenom stave sa nachádza krajina, majú do istej miery  samotní obyvatelia, keď  bez uváženia, skôr pod vplyvom emócií, vymenili kaluž za blato, skrývajúce sa Za slušné Slovensko.

Epilóg: Možno si ešte niektorí pamätáte na bývalého generálneho riaditeľa Markízy, a neskôr ministra hospodárstva Pavla Ruska, suveréna a poslanca za ANO, ktorý sa pred rokmi ocitol s problémami chrbtice v Univerzitnej nemocnici na Kramároch. Jeho správanie voči zdravotnému personálu v istých okamihoch pripomínalo veľkého neochvejného bosa. A ako dopadol, to všetci veľmi dobre vieme…

Na vlastné riziko sa pichá heroin…

07.08.2021

Pri sledovaní príspevkov na margo nezaočkovaných môže čitateľ v poslednom čase postrehnúť čoraz väčšiu nevraživosť, nenávisť, agresivitu, jedovitosť inšpirovanú redaktormi a novinármi či nechutnými urážkami a vulgarizmami à la Matovič, Nagy, Mikulec. Samozrejme, každý má právo brániť sa, a ani tu spätná reakcia nemôže chýbať. Preto nestačí vopred [...]

Vakcína – novodobá globálna modla ľudstva

30.07.2021

Mnohým z vás asi netreba pripomínať, na základe čoho sa otriasal a padol nepremožiteľný a tisícročia jednotný Egypt, takmer nezlomná mocná Rímska ríša či v moderných dejinách Juhoslávia a ešte nedávno na našej planéte najväčší Sovietsky zväz. Aj Spartakus bol silný a nepremožiteľný, dokým pretrvávala v jeho skupine jednota, ktorú časom nahlodali [...]

Nielen médiá traumatizujú už aj tak polarizovanú spoločnosť

23.07.2021

Masírovaniu mozgov do krajnosti podľahli aj hyper a supermakety. Niektoré od podlahy, iné, namiesto reklamy, takmer na každom metri, dávajú pokyny, ako „rozvážne“ a s patričným odstupom sa máme správať pri nakupovaní tovaru. Pritom nikoho z marketingu netrápi, že sa zbytočne preháňame po veľkoplošnej predajni z jedného kúta na druhý, samozrejme, pomedzi dlhé rady [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 76150x
Priemerná čítanosť článkov: 2456x

Autor blogu

Kategórie