Založ si blog

Ježiško od Trnavy

K moci sa dostal ako slepé kura k zrnu. Víťazstvo vo voľbách mu spôsobilo šok, z ktorého sa doteraz nedokázal asi spamätať.

Je nevyspytateľná, nevyrovnaná osoba (nie osobnosť!). Od samého prvopočiatku po prekročení prahu do parlamentu. Svojich podriadených riadi iba pod nátlakom. Aj s ich pomocou si však osvojil pojem samovládca – diktátor. Robí si, čo sa mu zachce. Nie je ochotný rešpektovať nikoho,  kto sa mu nejakým spôsobom vzoprie, vzprieči. Vyčíta nedostatky, obviňuje, posudzuje, neustále na niečo poukazuje a kritizuje. Tým sa snaží zakryť vlastné prešľapy, o ktorých podvedome vie, ale za nič na svete by ich nepriznal. S nikým nedokáže byť spokojný. Je chudobný duchom.

Aj keď sa obklopil svojimi ľuďmi, od prvej chvíle im nedôveruje. Zatiaľ sám seba považuje za najmúdrejšieho, nedovolí svojim mopslíkom ani havknúť. Cíti sa byť oproti nim najschopnejší (všetko viem a dokážem len ja, ja, ja…!). Pritom je diletant – ochotník a nedouk v slušnosti a správaní sa na verejnosti. Je bezkonkurenčne urečnený krikľún. Hrubé urážky a pejoratíva  na margo odporcov sa mu stali denno-dennou  potravou. Bez výnimky. 

Je dokonalý intrigán, vydierač a manipuláror. Pred voľbami vystupoval presvedčivo, štvrtina národa mu bez odporu naivne podľahla. Až neskôr vyšlo najavo, že je to tvor bez chrbtovej kosti, neváhajúci sa uchýliť k tým najrafinovanejším zbraniam proti svojmu prostrediu. Okolie obviňuje, zatiaľ čo kritiku na vlastnú osobu neznáša a popiera aj celkom zrejmé fakty.

Myslí len na seba a svoje blaho.

Akým je manželom  a otcom, to komentovať nechcem. Ani nebudem. Aj keď z jeho správania to vytuší už i školák druhého stupňa.

Nepamätám si, žeby sa niektorému z doterajších premiérov podarilo  v priebehu polroka tak  dokonale rozhádať, znechutiť a straumatizovať celú krajinu ako jemu.

Skôr ho treba poľutovať. V podstate je človekom vnútorne veľmi nešťastným a nespokojným sám so sebou. Je to topiaci sa človek, ktorý sa po chrbtoch druhých snaží dostať nahor. Je človek s rozdvojenou osobnosťou. Sám seba podvádza a klame. Jeden deň hota, na druhý čihí. Keďže má problém sám so sebou, preto má problémy aj s ostatnými. Svoje mindráky odbúrava a rieši na facebooku. Aj keď si je vedomý svojich chýb a omylov, navonok to nikdy neprizná. Bojuje so svojím vnútrom, no, bohužiaľ, vždy víťazí aj tu jeho silné ego.

Je politikom, ktorého si Slovensko nezaslúžilo. Stáva sa pomaly jeho hanbou, ťarchou aj pre spolubežcov. Čo je však najhoršie, všetci títo poslíčkovia mlčia, tolerujú jeho detinské vrtochy. Viacerým totiž takýto stav vyhovuje. Nahráva im do karát. Radšej dajú po sebe šliapať, vrieskať, nadávať… Oplatí sa im znášať príkoria. Pretože niektorí z nich pomaly stúpajú nahor, on o to rýchlejšie padá a padá, a padá…

Najnovšie má obrovskú šancu stať sa Ježiškom od Trnavy. Teraz nastala tá najvhodnejšia príležitosť pre školákov, ktorí by ho v tomto predvianočnom období  mali v listoch úctivo osloviť  s prosbou, aby im splnil aspoň jedno prianie – vyhovel ich túžbe chodiť do školy, tak ako to mieni dovoliť už teraz svojim dvom detičkám. Aj ony chcú byť jeho deťmi! Aj by mu zavolali päť- , šesť- i sedemkrát, škoda len, že nemajú kontakt na telefónne číslo.

Možno sa plagiátorovi Matovičovi splnil ďalší sen. Stal sa novodobým slovenským Caesarom. Nehnevajme sa preto naňho. Doprajme mu chvíľkový  pocit víťazstva nad nami i nad samým sebou.

Na rímskeho diktátora však čakal krutý koniec od jeho vlastných.                            

Na vlastné riziko sa pichá heroin…

07.08.2021

Pri sledovaní príspevkov na margo nezaočkovaných môže čitateľ v poslednom čase postrehnúť čoraz väčšiu nevraživosť, nenávisť, agresivitu, jedovitosť inšpirovanú redaktormi a novinármi či nechutnými urážkami a vulgarizmami à la Matovič, Nagy, Mikulec. Samozrejme, každý má právo brániť sa, a ani tu spätná reakcia nemôže chýbať. Preto nestačí vopred [...]

Vakcína – novodobá globálna modla ľudstva

30.07.2021

Mnohým z vás asi netreba pripomínať, na základe čoho sa otriasal a padol nepremožiteľný a tisícročia jednotný Egypt, takmer nezlomná mocná Rímska ríša či v moderných dejinách Juhoslávia a ešte nedávno na našej planéte najväčší Sovietsky zväz. Aj Spartakus bol silný a nepremožiteľný, dokým pretrvávala v jeho skupine jednota, ktorú časom nahlodali [...]

Nielen médiá traumatizujú už aj tak polarizovanú spoločnosť

23.07.2021

Masírovaniu mozgov do krajnosti podľahli aj hyper a supermakety. Niektoré od podlahy, iné, namiesto reklamy, takmer na každom metri, dávajú pokyny, ako „rozvážne“ a s patričným odstupom sa máme správať pri nakupovaní tovaru. Pritom nikoho z marketingu netrápi, že sa zbytočne preháňame po veľkoplošnej predajni z jedného kúta na druhý, samozrejme, pomedzi dlhé rady [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 75729x
Priemerná čítanosť článkov: 2443x

Autor blogu

Kategórie