Založ si blog

Neutíchajúci chaos na Slovensku – kto za ním stojí?

Štyri zlepence, jednostranne zamerané masmédiá a signatári Za slušné Slovensko spôsobili, že ľudia po roku stoja skutočne na pokraji zúfalstva, pretavujú ho do ozajstného hnevu, možno i do prípadnej rebélie, nakoľko nevidia nijaké východisko nielen zo začarovaného covidového kruhu, ale ani z neustále sa opakujúcej a prehlbujúcej politickej rošády. Podiel zodpovednosti za tento stav nesie i samotná prezidentka.

Čaputová príchodom na prezidentskú pôdu rozohráva neférovú a nečestnú hru. Nielen s občanmi tejto krajiny, ale aj so stranami a zoskupeniami, ktoré nie sú naklonené jej politickému zmýšľaniu a záujmom najvernejších kamarátov z PS či Za ľudí. Je súčasťou najdokonalejšieho chaosu, roztržiek a zmätkov, ktoré už druhý volebný rok pociťujeme my všetci – nezávisle od toho, z ktorého názorového spektra pochádzame.

Od prvopočiatku vládnutia sa stal Igor Matovič pre mnohých nechceným premiérom. Bol však tolerovaný, ale i trpený tými, ktorí sa vďaka nemu dostali do vlády. Od istého okamihu je pre nich, zároveň i prezidentku, reálnou príťažou. Dôvod: nevyhovujúci, nezvládnuteľný, nepohodlný, psychicky labilný. Lebo to už nebol len Fico, Pellegrini, Kotleba, na kom si mohol vylievať svoje teatrálne výstupy. Na rad prišiel sabotér Sulík, už viackrát odkopnutá Remišová, nedávno Baťová. Nevynímajúc samotnú Čaputovú.

Bola to však prezidentka, ktorá sa vyše roka k jeho vylomeninám postavila skôr pokrytecky nezainteresovane a flegmaticky. Navonok vždy anjelsky sa tváriaca, nedokázala, a ani nemala v úmysle verejne zdvihnúť prst a apelovať na Igora, že už stačilo, že to akosi so svojím netaktným vystupovaním na verejnosti a s riadením vlády preháňa. Nereagovala na jeho hulvátske slová, vulgárnosti a svojvoľnosť v rozhodovaní. Jednoducho celé týždne prehliadala, ba priam sa vykašľala na to, že jeho nemiestne a nekontrolovateľné správanie sledujú aj v zahraničí. Chtiac-nechtiac prispela k samotnému pošpineniu a zosmiešňovaniu celej krajiny vo svete. Alebo takto vedome a účelovo sledovala vlastné politické záujmy a ciele?!

Šalamúnsky odignorovala aj celoplošné testovanie. Ani slovkom sa verejne neangažovala a nezastala tisícok dovtedy zdravých ľudí. Nechala ich napospas Igorovi v tých najchladnejších dňoch stáť a vymrznúť v niekoľko hodinových radoch a prechorieť, aby museli nedobrovoľne podstúpiť zbytočne drahé špáranie do nosa. Mnohí na to doplatili nielen svojím zdravím, ale aj životmi.

Prečo pristúpila na nečestnú hru s farizejským odvolávaním a o tri dni už menovaním človeka za podpredsedu vlády, zároveň ministra financií, ktorého dnes nemusí? Prečo to šaškovanie s Igorom, ktorému vraj kvôli finančnej negramotnosti vypomáha v domácnosti na plný úväzok manželka Paulínka?

V podstate plagiátor Igor Matovič robil a konal iba to, čo mu bolo umožnené, dovolené a tolerované. Ujal sa toho s radosťou a presvedčením o svojej geniálnosti, dokonalosti, jedinečnosti a neprekonateľnosti. Od samého počiatku vládnutia sa vymkol všetkým spod kontroly.

V istom okamihu urobil koaličníkom škrt cez rozpočet. Preto sa stal pre nich nutným zlom, s ktorým nerátali ani v najhoršom sne. Vraj kvôli jeho psychicky narušenej povahe. Ako sa vyjadrila Jana Bittó-Cigániková. Len nechápem, kde boli doposiaľ všetci tí, ktorí ho pred rokom  vynášali do nebies, že o tom nevedeli a presne vo Veľkonočnom týždni mu jeho „vlastní kamaráti“ z podarenej štvorky  poriadne nakladali a momentálne opäť  vracajú, čo im nadelil, čím všetkým ich počastoval. Nuž v tomto prípade stokrát  platí staré slovenské príslovie: Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá.

Vhodný moment, ako sa rázne vysporiadať s neposlušným a  zlým Matovičom, prišiel so Sputnikom V. Od prvej chvíle bolo jasné, že ruskú vakcínu nechcú spolu s prezidentkou prívrženci Za ľudí, SaS ani PS. Uprednostňujú záujmy nadnárodných západniarskych farmaceutických spoločností. Aj mnohí „odborníci“ zo ŠÚKL-u a SAV povýšili politické záujmy pred akoukoľvek záchranou ľudských životov. Vedome naťahovali čas, zavádzali verejnosť aj s Isoprinosinom, Ivermectinom, ktoré pomohli, chvalabohu, nielen mne, manželke ale aj mnohým ďalším. Matovič to vyriešil, ako vždy, po svojom. A to nemal robiť.  Spolok progresívcov s Čaputovou, Baťovou, korčokovci, kolíkovci, za výdatnej pomoci všetkých médií – bez chýbajúcej hanby a morálnej etiky – robia rafinovane politický hon na vakcínu. No keby to bolo s ňou až také zlé a nejednoznačné, ako sa nám snažia  niektorí demagógovia nahovárať, nebolo by jedinkého média na Slovensku a v celej EÚ, ktoré by neúspech Sputnika s dennodennou škodoradosťou pretriasalo, urážalo a dopísmena roznieslo na kopytách.

Spomínaní odborníci a politici sa cítia byť urazení, dotknutí a nepochopení. Pozabudli však, že na to majú plné právo predovšetkým tí, ktorí stratili vyše 11 tisíc svojich najbližších. Mnohí aj „vďaka“ nimi odmietanej vakcíny, ktorá mohla pomôcť tým, ktorí o ňu prejavili záujem. Pritom nedokázali a neboli schopní zabezpečiť ani toľko propagované vakcíny, nevynímajúc tie „úžasné“ od AstraZeneca, ktorou sa odmietli dať očkovať aj „zdatný vojak“ Naď či  Boris Kollár.

Matovič v istom okamihu pripomína herca Zelenského. Odjakživa bol, je a jednoducho navždy ostane samoľúby šoumen – exhibicionista. A takým patrí dnešný svet, a to, bohužiaľ, už nielen v zábavných programoch. Či sa to niekomu páči, alebo nie. On si svoju rolu užíva a využíva v plnej miere a sile. Cíti sa ako ryba vo vode. Všetky médiá i prezidentka ho takého ešte pred vyše rokom nekriticky milovali, fandili v boji proti Ficovi a Pellegrinimu. Zrazu nevedia, kde je sever. Nepasuje im do karát ani do ich hry. Matovič je však nepoddajný a nepredvídateľný. Vždy hral za seba. Na vládnu scénu istotne prinesie ešte nejaké tie novinky – volovinky.

Najmä z toho začínajú mať spoluvládcovia nanovo plné gate…

Na vlastné riziko sa pichá heroin…

07.08.2021

Pri sledovaní príspevkov na margo nezaočkovaných môže čitateľ v poslednom čase postrehnúť čoraz väčšiu nevraživosť, nenávisť, agresivitu, jedovitosť inšpirovanú redaktormi a novinármi či nechutnými urážkami a vulgarizmami à la Matovič, Nagy, Mikulec. Samozrejme, každý má právo brániť sa, a ani tu spätná reakcia nemôže chýbať. Preto nestačí vopred [...]

Vakcína – novodobá globálna modla ľudstva

30.07.2021

Mnohým z vás asi netreba pripomínať, na základe čoho sa otriasal a padol nepremožiteľný a tisícročia jednotný Egypt, takmer nezlomná mocná Rímska ríša či v moderných dejinách Juhoslávia a ešte nedávno na našej planéte najväčší Sovietsky zväz. Aj Spartakus bol silný a nepremožiteľný, dokým pretrvávala v jeho skupine jednota, ktorú časom nahlodali [...]

Nielen médiá traumatizujú už aj tak polarizovanú spoločnosť

23.07.2021

Masírovaniu mozgov do krajnosti podľahli aj hyper a supermakety. Niektoré od podlahy, iné, namiesto reklamy, takmer na každom metri, dávajú pokyny, ako „rozvážne“ a s patričným odstupom sa máme správať pri nakupovaní tovaru. Pritom nikoho z marketingu netrápi, že sa zbytočne preháňame po veľkoplošnej predajni z jedného kúta na druhý, samozrejme, pomedzi dlhé rady [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 75549x
Priemerná čítanosť článkov: 2437x

Autor blogu

Kategórie