Založ si blog

Múdrosráči, chmuľovia, truľovia, krikľúni, masochisti…, majte sa na pozore!

Toľko už hovoríme, počúvame, píšeme o vakcínach, že vlastne nám už ani nepríde, že svet postihla nejaká epidémia. Najmä naši vládni politici sa potajme do istej miery z toho vytešujú, nakoľko nemusia riešiť aj iné vážnejšie problémy. Aby reč nestála, čas od času dajú niekoho zabasnúť, urobia veľké bubáky. Skôr ako slnko nad Dunajom zapadne, sa, kde nič, tu nič, vynoria ako príšerky z Lochneského jazera – kajúcnici, aby vyvolali dojem spravodlivých. Pritom dodnes vyšetrovatelia,  nevedno prečo, nezistili, z akého dôvodu sa im neráčilo prísť na spoveď už oveľa skôr.

Popri nich Krčméry s Mikasom začínajú byť trochu stratení. Hádam v tých svojich názoroch sú už viac-menej dopletení. Kým prvý z nich má čoraz väčšie problémy s vysvetľovaním plodnosti a očkovaním tehotných žien, druhý vo vyhláseniach viackrát vyzýval verejnosť, aby si  odpustila zahraničnú dovolenku, no o niekoľko dní už sám korzuje bez rúška po chorvátskych uliciach. Pritom ho nasledujú ďalší „najvernejší“ stúpenci Hegera, ktorí sa mu jednoducho vykašľali, s prepáčením, na hlavu i na jeho rečičky o necestovaní a možnosti nohy si opláchnuť trebárs na Seneckých jazerách či na Oravskej priehrade. Príkladom im ide predsedníčka Výboru NR SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS), ktorá dychtivo túži najmä po morských vlnách, nielen po tých potvorských alfách a deltách.

Všetci neslobodne a násilne úväznení bublinári – väčšinou nezaočkovaní, len dúfajme a modlíme sa spolu s našou liberálnou prezidentkou (hádam aspoň ona uposlúchne slová zbožného predsedu vlády a radšej si dá kávičku na uzmierenie s Igorom na jej chate, vychýrenej dcérinými čurbesmi…), že sa nám poslovia slobody a demokracie navrátia domov bez akejkoľvek ujmy na zdraví. Najmä bez deltovej korony schytanej niekde v spoločnosti nezaočkovaných, bezrúškových  a rozbujdošených Britov, sexuchtivých Nemcov či zvodných Talianov.

Lebo to by znamenalo naozajstný koniec našej slobody. My, zavretí neočkovanci  v  malej slovenskej bubline, opäť budeme tými vinníkmi, prečo sa to hnusné deltisko k nám dovalilo.

Čo nám iné ostáva? Mnohí z nás – múdrosráči, chmuľovia, truľovia, krikľúni, masochisti, bludári, konšpirátori, zaostalí dedinčania, primitívni nevzdelanci – ako sa na náš účet vyjadril bloger miromak, svetobežník malorský (hlavne, že Francúzi a Nemci rázne zakázali cestovať svojim obyvateľom do načierno zamoreného Španielska a Portugalska), ak nám počasie, čas, najmä však zdravie dožičí, budeme musieť ostať len na tom našom Slovensku. Podľa blogera možno iba na úbohom Slovensku. Pre mnohých však aj keď malom, no pre viacerých o to viac krásnom, zaujímavom, ešte neobjavenom a neokukanom, rovinatom i hrboľatom, s množstvom originálnych prekvapení, úžasných pamiatok, ktoré akoby čakali len na koronu. Aby sme spoznali neobjavenú vlastnú krajinu, aby sme sa aj my doma konečne stali prorokmi.   

A na svoje si možno prídu aj „Blaváci“, keď im Lengvarský zakáže červenou stopkou čo i len priblížiť sa na pôdu nejakej treťotriednej krčmy či hotela. Aspoň obnovia, ako by východniari povedali, tradíciu paštikárstva a stanovačiek s gitarou pri praskajúcom ohni s klasickou slaninkou či špekáčikom. A ochutnajú ozajstnú horskú pramenistú vodu. Možno ich aj nejaký ten medvedisko popreháňa poza bučky. No najmä ich deti spoznajú doteraz nepoznané.

A zaočkovaní sa spolu s blogermi a influencermi typu miromak budú nadchýňať z dovoleniek na Malorke, v Londýne, v Chorvátsku  či najviac uvoľnenom Taliansku a robiť zo slobodne uvažujúcich  ľudí primitívov. No treba sa ich opýtať, kde nabrali tú drzosť, kto im dal právo ich urážať. To je prejav ich západnej demokratickej tolerancie?!  Pritom práve nejeden z nich môže chtiac-nechtiac privliecť  a bezpríznakovo roznášať medzi nezaočkovanými smrteľnú pandémiu. Bez štipky svedomia a výčitiek.

Na vlastné riziko sa pichá heroin…

07.08.2021

Pri sledovaní príspevkov na margo nezaočkovaných môže čitateľ v poslednom čase postrehnúť čoraz väčšiu nevraživosť, nenávisť, agresivitu, jedovitosť inšpirovanú redaktormi a novinármi či nechutnými urážkami a vulgarizmami à la Matovič, Nagy, Mikulec. Samozrejme, každý má právo brániť sa, a ani tu spätná reakcia nemôže chýbať. Preto nestačí vopred [...]

Vakcína – novodobá globálna modla ľudstva

30.07.2021

Mnohým z vás asi netreba pripomínať, na základe čoho sa otriasal a padol nepremožiteľný a tisícročia jednotný Egypt, takmer nezlomná mocná Rímska ríša či v moderných dejinách Juhoslávia a ešte nedávno na našej planéte najväčší Sovietsky zväz. Aj Spartakus bol silný a nepremožiteľný, dokým pretrvávala v jeho skupine jednota, ktorú časom nahlodali [...]

Nielen médiá traumatizujú už aj tak polarizovanú spoločnosť

23.07.2021

Masírovaniu mozgov do krajnosti podľahli aj hyper a supermakety. Niektoré od podlahy, iné, namiesto reklamy, takmer na každom metri, dávajú pokyny, ako „rozvážne“ a s patričným odstupom sa máme správať pri nakupovaní tovaru. Pritom nikoho z marketingu netrápi, že sa zbytočne preháňame po veľkoplošnej predajni z jedného kúta na druhý, samozrejme, pomedzi dlhé rady [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 75728x
Priemerná čítanosť článkov: 2443x

Autor blogu

Kategórie